Partnerek

A nemzetközi projektkonzorciumban 5 országból 8, teljesen különböző profilú szervezet vesz részt. Az energiaügynökségtől kezdve az üzleti és szociális vállalkozáson át karitatív szervezetig sokféle ismeret, munkamódszer és szemlélet képviselteti magát, ami kiváló lehetőség a tapasztalatcserére.

A nemzetközi konzorcium tagjai

  • Berliner Energieagentur GmbH
  • Caritasverband für das Erzbistum Berlin e. V.
  • Changeworks
  • Energiaklub
  • e7 Energie Markt Analyse GmbH
  • KOMOSIE vzw
  • R.U.S.Z. Reparatur- und Service-Zentrum

 

A hazai megvalósításban résztvevő partnerek

A hazai megvalósításba az Energiaklub szociális területen működőszervezeteket von be partnerként, ők végzik a háztartások kiválasztását a megfelelő kritériumok mentén, majd a helyszíni tanácsadást.

A nemzetközi projektben a Habitat mint a partner vállalkozója vesz részt. A Habitat feladata, hogy 2012 januárjától február végéig meglátogassa a kiválasztott 100 családot, helyszíni felmérést végezzen otthonukban és egyéni tanácsokkal lássa el őket. Ezek után szükség szerint felszerelnek különböző energiamegtakarítást segítő eszközöket, például: ablakszigetelő csíkot vagy kompakt fénycsöveket.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének négy munkatársa 2011. szeptembere óta vesz részt az Energiaklub „Csekkcsökkentő” projektjében.

A legnagyobb humanitárius szervezet részeként célunk, hogy a hátrányos helyzetű emberek életén könnyítsünk, a rászorulók mindennapjait élhetőbbé tegyük. Ebben a projektben kollégáink energetikai tanácsadóként vállalnak feladatokat; a 2011. őszi tanácsadói tréninget követően ez év első negyedévében 150 alacsony jövedelmű háztartásban végeznek helyszíni felmérést, adnak „lakás specifikus” tanácsot, illetve elhelyezik és felszerelik az energia megtakarítást segítő eszközöket.

A projektben vállalt feladatunk teljesítésén túl valódi segítséget biztosítunk a bevont családoknak, megmutatjuk, hogy a kompakt fénycsövek, hőtükör-fóliázás és ablakszigetelő csíkok segítségével tudatosabban lehet energiaforrásainkat használni, lehetőség van spórolni és a megmaradt forrásokat visszaforgatni mindennapi életükbe.

A 2013. júniusáig tartó projekt még csak az első lépéseket tette meg. Bízunk abban, hogy az Energiaklub koordinálásával és a munkatársaink által elsajátított szakértelem segítségével több pest megyei családnak tudunk segíteni!

Várjuk kollégáink beszámolóit, addig is szurkolunk az energiatakarékosságnak!